MENIU INCHIDE

Regulamentul concursului “JUDETUL NEAMT IN IMAGINI”

 organizat de FOTOCLUB NEAMT,  in perioada 17 septembrie – 07 octombrie 2018, cu sprijinul Consiliului Judetean Neamt

 

Acesti termeni si conditii reglementeaza modul in care aveti dreptul sa accesati si sa utilizati serviciile asociate concursului “ JUDETUL NEAMT IN IMAGINI”, denumit in continuare „Concursul”. Pentru a participa la acest concurs trebuie sa cititi si sa acceptati toti termenii si toate conditiile descrise in prezentul document, inclusiv politica privind datele personale.

ART. 1. ORGANIZATORUL CONCURSULUI

Organizatorul concursului “ JUDETUL NEAMT IN IMAGINI” este FOTOCLUB NEAMT, cu sediul in Piatra-Neamt, judetul Neamt, email: fotoclubneamt@fotoclubneamt.ro , denumit in continuare Organizatorul. Concursul se va derula cu respectarea prevederilor cuprinse in prezentul regulament (denumit in cele ce urmeaza “Regulamentul”). Termenii si conditiile prezentului Regulament, asa cum sunt prezentate mai jos, sunt obligatorii pentru toti participantii la concurs. Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica Regulamentul, aducand la cunostinta publicului acest fapt.

ART. 2. DURATA SI ARIA DE DESFASURARE A CONCURSULUI

 Concursul va fi organizat si se va desfășura in perioada 17.09.2018 – 07.10.2018.

ART. 3. DREPTUL DE PARTICIPARE

La Concurs are dreptul sa participe orice persoana fizica cu domiciliul in Romania care a implinit varsta de 18 ani la data inceperii Concursului. Membrii FOTOCLUB NEAMT si angajatii companiilor/institutiilor partenere care promoveaza acest concurs, precum si rudele acestora pana la gradul I (unu) inclusiv, NU pot participa la concurs. Participarea la acest concurs are valoare de acceptare integrala si liber consimtita a prevederilor prezentului Regulament. Dreptul de participare apartine in exclusivitate persoanei care indeplineste conditiile impuse de Regulament.

ART. 4. MODUL DE DESFASURARE A CONCURSULUI

La adresa de email fotoclubneamt@fotoclubneamt.ro se vor transmite cate 3 fotografie proprii, care sa ilustreze tematica: concepte si idei inspirate din viața locuitorilor județului Neamț, evenimente locale, peisaj rural, peisaj urban, anotimpuri, tradiții si obiceiuri, leagănul credinței, natura statica, portret. Lăsăm imaginația concurenților sa lucreze si acceptam orice fotografie care exprima intr-un fel sau altul tematica de concurs.

ART. 5. DESEMNAREA CASTIGATORILOR

Premiu I, Premiul II, Premiul III si Mentiunea I vor fi acordate prin jurizare de membrii FotoClub Neamt. Mentiunea de popularitate Facebook  va fi acordata fotografiei care va aduna cele mai multe likeuri pe reteaua de socializare Facebook. Mentiunea de popularitate Instagram va fi acordata fotografiei care va aduna cele mai multe likeuri pe reteaua de socializare Instagram.

Toate fotografiile se vor publica pentru voturile de pe retelele de socializare in data de 8 Octombrie 2018 ora 12.00. Inchiderea votarii se va face in data de 14 Octombrie ora 20.00.

ART. 6. PREMII

Câștigătorilor concursului li se vor acorda un număr de 6 premii astfel;

ART. 7. CUM PARTICIP

1. Trimiti maxim 3 fotografii cu dimensiunea de minim 12MP (latura mare de minim 4000px) 300dpi la adresa de email fotoclubneamt@fotoclubneamt.ro; Fiind rezolutia mare recomandam transmiterea fotografiilor folosind siteul wetransfer.com, la aceeasi adresa de email.

2. Pentru fiecare fotografie trimisa avem nevoie de:
3. Fotografia inscrisa va trebui sa contina obligatoriu datele exif.
4. Daca va fi cazul autorul fotografiei va trebui sa poata arata fisierul neprelucrat din aparat.

Nu este permisa retragerea fotografiilor din concurs dupa publicarea castigatorilor.

ART. 8. MODALITATI ADMISE DE POSTPROCESARE A FOTOGRAFIILOR

Fotografia trebuie sa pastreze ratia originala la care a fost realizata (de exemplu 3:2 pentru DSLR). Latura mare a fotografiei trebuie sa aibă minimum 4000 de pixeli, iar rezolutia trebuie sa fie de minimum 300 dpi.

Fotografiile înscrise in concurs vor putea fi editate pe urmatoarele coordonate: luminozitate, contrast, saturatie, nivele de culoare si crop. Nu se pot adauga elemente straine in fotografie sau sterge elemente existente, nu sunt permise reproducerile, lipirea sau suprapunerea mai multor fotografii si nici montajele/colajele foto (elemente dintr-o imagine folosite in alta imagine sau copiate in alta zona).

Sunt permise corectia liniei orizontului si eliminarea eventualelor impuritati de pe sensor sau obiectiv. In cazul portretelor, sunt permise corectiile la nivelul pielii (clone, heal, tehnici de uniformizare a pielii).

Orice alt procedeu de postprocesare in afara celor enumerate mai sus este interzis. Organizatorul isi rezerva dreptul sa descalifice orice fotografie din concurs datorita prelucrarii necorespunzatoare sau exagerate, totodata isi rezerva dreptul sa descalifice din concurs fotografiile ce nu corespund temei propuse, fotografiile nefocalizate sau care contin elemente deranjante vizual.

Nu sunt permise fotografiile cu semnatura si/sau rama.

ART. 9. DREPTURI DE AUTOR

Participantul declara in mod implicit prin inscrierea imaginii in concurs ca este detinatorul drepturilor de autor asupra acesteia si isi asuma toate consecintele legale in cazul in care se dovedeste ca nu detine drepturile intelectuale asupra fotografiei. De asemenea, in cazul in care utilizatorul nu este detinatorul drepturilor de autor asupra fotografiei acesta nu va primi niciunul din premiile acordate.

Odata cu inscrierea fotografiei, participantul este de acord ca aceasta sa fie publicata in pagina de concurs pentru a fi votata si a primi comentarii si in materialele online sau print de promovare a concursului (articole, newsletter, galerii foto, in retelele de socializare, etc).

Castigatorii tuturor premiilor vor trebui sa faca dovada detinerii dreptului de autor asupra fotografilor castigatoare prin trimiterea catre Organizator a fisierelor originale RAW sau JPG needitate, asa cum au fost obtinute din aparatul foto.

ART. 10. ACORDAREA PREMIILOR

 Castigatorii vor fi anuntati in maximum 15 zile de la terminarea concursului. Castigatorii vor fi anuntati prin e-mail cat mai curand posibil cu privire la premiul castigat si la modalitatea prin care pot intra in posesia acestuia. Organizatorul va solicita datele de identificare ale castigatorului, acesta va trebui sa trimita catre Organizator, in decurs de 15 zile de la contactare: copie act de identitate, adresa de livrare, număr de telefon si fisierul original RAW sau JPG needitat, asa cum a fost obtinut din aparatul foto. Premiile vor fi acordate in decurs de 45 de zile de la primirea datelor complete din partea castigatorilor.

In cazul in care un castigator nu poate fi premiat din motive independente de Organizator (datele nu sunt furnizate sau sunt incomplete/gresite), Organizatorul nu isi asuma responsabilitatea pentru nerespectarea acestor termene. In cazul in care, in decurs de 60 de zile de la contactare, un castigator nu trimite fotografia originala sau datele de identificare complete, Organizatorul isi rezerva dreptul de a nu acorda premiul.

Premiile vor fi insotite de un proces verbal de predare-primire pe care persoana castigatoare are obligatia de a-l semna si expedia Organizatorului.

Art. 11. CONFIDENTIALITATEA DATELOR

Prin inscrierea fotografiilor in concurs intelegeti si sunteti de acord cu faptul ca Organizatorul va solicita dumneavoastra, in calitate de Utilizator, urmatoarele informatii necesare pentru identificarea dumneavoastra personala: (a) numele si prenumele dvs., (b) adresa de e-mail valida, (c) data nasterii, (d) numarul de telefon. Scopul solicitarii acestor informatii de catre Organizator este de a mentine contactul cu dumneavoastra pentru comunicari viitoare.

Dupa colectarea datelor dvs., Organizatorul:

Art. 12. UTILIZAREA SERVICIULUI

Intelegeti si sunteti de acord ca nu aveti voie sa postati, sa incarcati, sa transmiteti prin email sau in niciun alt mod, in cadrul concursului, urmatoarele tipuri de informatii:

  1. a trimite mesaje unor persoane pe care nu le cunoasteti;
  2. a contacta persoane pe care nu le cunoasteti si a le trimite mesaje promotionale sau de solicitare fara permisiunea acestora;
  3. a trimite mesaje catre liste de distributie sau alias-uri de

Aceasta interdictie se refera, fara a se limita la: spyware (programe pentru captarea datelor despre utilizatorul computerului infectat), adware (programe de transmitere de reclame), virusi informatici, phishing (mesaje de solicitare de informatii confidentiale), spam (mesaje electronice nesolicitate), pop-up- uri sau link-uri catre alte pagini de internet considerate riscante.

Art. 13. INCETAREA SERVICIULUI

Sunteți de acord ca Organizatorul poate, in orice moment, fara notificare prealabila, sa intrerupa accesul dvs. la concurs, din cauze care pot fi, fara a se limita la:

Sunteti de acord ca intreruperea furnizarii serviciului va fi facuta la libera alegere a Organizatorului si ca Organizatorul nu poate fi facut raspunzator fata de dvs. sau orice alta terta parte pentru intreruperea accesului dvs. la concurs.

Art. 14. INFORMATIA FURNIZATA

Intelegeti si sunteti de acord ca prin furnizarea fotografiilor, cedati catre Organizator dreptul gratuit si irevocabil de a utiliza aceste materiale in decursul existentei serviciului.

Intelegeti ca raspunderea pentru toata informatia pe care o postati in cadrul concursului va revine exclusiv dvs., iar Organizatorul nu poate fi facut raspunzatoar de nici o greseala sau omisiune din aceste informatii.

ART. 15. COMUNICAREA CU ORGANIZATORUL

In cadrul concursului, Organizatorul poate avea nevoie sa comunice cu dvs. prin email sau telefon (vedeti capitolul Confidențialitatea datelor si Premiile concursului si desemnarea castigatorilor). Sunteti de acord sa primiti mesaje email, legate de participarea dvs. la concurs pentru a asigura buna derulare a concursului.

Sunteti de acord ca numele si/sau adresa dvs. email sa fie mentionate in titlul anumitor comunicari (exemplu: anuntarea castigatorilor). Organizatorul isi exercita dreptul de a modifica oricare din articolele prezentului document in scopul de a asigura coerenta si corectitudinea desfasurarii concursului.

ART. 16. TAXE SI COSTURI

Înscrierea in concurs, crearea contului dvs., precum si înscrierea fotografiilor care participa in concurs sunt gratuite. Toate premiile se supun taxelor si impozitelor conform legii si vor fi suportate de către Organizator.

ART. 17. LIMITE DE RASPUNDERE

Acceptand acest regulament, sunteti de acord ca Organizatorul, angajatii sai, partenerii si orice alti colaboratori in concursul online nu sunt raspunzatori pentru nici un fel de pierderi sau consecinte negative directe, indirecte, ocazionale sau exceptionale rezultate in urma a orice alte probleme legate de concursul “JUDETUL NEAMT IN IMAGINI”.

ART. 18. LEGEA APLICABILA

 Acest regulament reprezintă un acord intre dvs. si Organizatorul concursului, guvernat de legislația românească in vigoare.